Zdravlje za cijelu obitelj

Autor: altis

Mnogi ljudi znaju podrobno objasniti što trebate činiti da bi vaš automobil izdržao 150.000 kilometara vožnje, no istodobno nemaju pojma kako produljiti život vlastite djece. Tragično je, međutim, što o tome malo tko dublje razmišlja.

Ljudsko je tijelo zadivljujući »stroj«, čija je izdržljivost tolika da je vrlo teško utvrditi kada se približilo opasnoj granici.

Zbog veće fizičke osjetljivosti, žene su općenito podložne manjemu riziku od muškaraca. Njima je stoga lakše (gotovo su prisiljene na to) postupati razumno i svomu tijelu posvećivati više pozornosti.

Zdravlje za cijelu obiteljMuškarac, »muževan« kakav već jest, ne poznaje vlastite granice.

Svoje će tijelo neprestano opterećivati novim zadaćama, dok jednoga dana negdje nešto ne »napukne«, Možda ste i vi na sebi već opazili neke takve znakove.

Vaše je tijelo registriralo sve prehrambene pogreške koje ste činili  od djetinjstva i obavilo je bezbroj postupaka kojima se prilagođavalo i takvoj situaciji.

Vi, pak, vjerojatno povremeno osjećate neke od popratnih efekata (glavobolju, bolove u želucu, probavne smetnje, probleme s jetrom).

Sve su to znakovi kojima vas vaše tijelo upozorava da se približujete granici, i to što postajete sve osjetljiviji, znak je njegove sve veće slabosti.

Od slučaja do slučaja, simptomi se mogu razlikovati, no osnovni  je uzrok svima isti, a to je nezdrava prehrana.

Osobno se možete smatrati sretnikom jer ste već samim nastojanjem da smanjite prekomjernu težinu na najboljem putu do rješenja brojnih tegoba koje vas već dugo muče, prije svega problema nedostatka životne energije.

Možda će vas zanimati…