Mršavljenje nogu

Autor: altis

Sjedalački način života, prehrana, a možda i geni, na Vašim su nogama ostavili svoje tragove. Muči Vas celulit i salo na nogama, osjećate neusklađenost s ostalim dijelovima tijela i želite znati koji je najbolji način za mršavljenje nogu? Najbolji način za mršavljenje nogu je vježbanje nogu – trčanje, vožnja biciklom, plesanje, i sl.

mršavljenje noguU početku bi Vam moglo biti teško, mogle bi se događati upale mišića, ali za savršene noge potrebano ih je i aktivirati.

Kako su bedreni mišići najveći, potrebno je i najviše energije da ih se pokrene, kao i za njihov kontinuiran rad, a tu se usput troši i najviše kalorija. Tako je najbolja vježba za mršavljenje nogu – vožnja biciklom.

Ukoliko nemate snage, volje ili niste u mogućnosti za vježbe trčanja i bicikliranja, uvijek možete vježbati noge kod kuće jednostavnim vježbicama – legnite na pod, leđa neka Vam budu ravna, a ruke koristite kao oslonac.

Noge podignite i vrtite ih u zraku kao da vozite bicikl, koljena Vam trebaju raditi kružne pokrete kao da stvarno okrećete pedale bicikla. Nemojte micati samo potkoljenice već i gornji dio noge. Iako Vam izvođenje ove vježbe možda može djelovati pomalo glupo, dokazano djeluje!

Ples – zahtjeva dobar rad nogu i istovremeno naučite nešto novo. Uz ples je potrebna dobra masaža koju možete raditi sami, s mehaničkim pomagalom ili povremeno i kod profesionalnog masažera. Masaža je potrebna jer potiče prokrvljenost između adipoznih stanica na nogama koje su ostarile i postale čvrste i tvrdokorne.

Na tržištu postoje i brojne kreme i tretmani protiv celulita koji pomažu u mršavaljanju nogu.

Kombinacijom više faktora, rezultati će svakako biti brži i vidljiviji.

Možda će vas zanimati…