Mršavljenje akupunkturom

Autor: altis

Akupunktura je jedna od znanstveno dokazanih metoda koja zauzima važno mjesto u  liječenju različitih bolesti i stanja, između ostaloga i pretilosti. Prekomjerna težina i pretilost ozbiljni su estetski i zdravstveni problemi koji narušavaju kvalitetu života.

Kako bi se riješili suvišnih kilograma, mnogi ljudi danas odlaze na tretmane akupunkture. Mršavljenje akupunkturom drevna je metoda za gubljenje kilograma i ponovno vraćanje u dobru formu jer ubrzava metabolizam i izlučivanje suvišne tekućine iz tijela.Akupunkturom se stimuliraju određene točke u tijelu koje kontroliraju apetit i rad probavnih organa, a rješava i probleme lošeg raspoloženja, slabosti i vrtoglavice.

Za vrijeme tretmana stimuliraju se točke koje mogu biti na cijelom tijelu. Primjerice, samo u uhu postoje deseci točaka kojima je moguće utjecati na rad raznih organa u tijelu.

mršavljenje akupunkturomUbadanjem iglice u određene točke na tijelu djeluje se na centre za sitost i glad u hipotalamusu, ali i na funkcije organa koji utječu na metabolizam i pojavu osjećaja gladi.

Mnoge osobe koje su se koristile tom metodom tvrde kako im se nakon tretmana smanjila želja za hranom.

Tretmani akupunkture trebali bi biti raspoređeni jednom ili dvaput tjedno u razdoblju od 8 do 12 tjedana, odnosno dok se ne postigne željeni cilj. Altis Centar provodi akupunkturu kroz auricomplex terapiju. Sve terapije akupunkture provode magistri kneziologije.

Najbolji rezultati postižu se ako se uz akupunkturu pridržavate i zdravih prehrambenih navika te ako vodite računa o fizičkoj aktivnosti.

Možda će vas zanimati…