Kako najlakše smršaviti?

Autor: altis

Kako biste lako izgubili kilograme, važno je imati na umu da količna kalorija koju unosite u organizam bude manja od količine koju dnevno potrošite.

Unatoč svim dostupnim proizvodima koji obećavaju brz i siguran gubitak težine, činjenica je da su jedini načini za zdravi gubitak težine tjelesna aktivnost i reducirana prehrana.

kako najlakše smršavitiAko nemate vremena za bavljenje tjelesnim aktivnostima i ne volite strogo organizirane programe mršavljenja, mi Vam nudimo neke jednostavne savjete kako najlakše smršaviti.

Kao prvo, iz jelovnika izbacite ili barem smanjite unos nepotrebnih kalorija poput onih koje sadržavaju gazirana pića, zaslađeni sokovi te alkohol.

Izbacujući takve proizvode iz prehrane, lako ćete umanjiti dnevni unos štetnih kalorija za 15%. Pijte vodu jer ona regulira mnoge funkcije u tijelu, ubrzava probavu i smanjuje apetit. Osim toga, važna je i fizička aktivnost.

Najlakši način da povećate fizičku aktivnost je da u potpunosti iskoristite mogućnost kretanja kad god Vam se pruži prilika – umjesto vožnje autom ili javnim prijevozom, radije hodajte ili izbjegavajte dizala i koristite stepenice.

Jednostavan način kako najlakše izgubiti kilograme bez prevelikog odricanja je taj da svoj dnevni jelovnik podijelite na nekoliko (najbolje 6) manjih obroka dnevno.

Unešene kalorije tako ćete ravnomjernije trošiti i spriječit ćete prevelik unos kalorija za ručak ili večeru. Preskakanje obroka ne pomaže u mršavljenju, stoga pazite da jedete redovito i raznoliko.

Zadnja stvar na koju morate obratiti pažnju je ta da ne jedete „iz zabave“. Često nismo ni svjesni koliko pojedemo gledajući film, kada nam je dosadno ili kada smo potišteni. U takvim situacijama pronađite zanimaciju koja će okupirati Vaš um i udaljiti Vas od problema.

Možda će vas zanimati…