Kako najbrže smršaviti

Autor: altis

Kako najbrže smršaviti? Sigurno je prvo pitanje kad se suočite s viškom kilograma i definitivno nemoguće za odgovoriti. Faktori koji utječu na brzinu gubljenja kilograma su brojni i specifični za svaku osobu pojedinačno.

Kilograme možemo izgubiti na dva načina – smanjenim unosom kalorija (tj. dijetom) i povećanom tjelesnom aktivnošću (tj.  vježbanjem). Idealna bi bila kombinacija oba načina.

kako najbrže smršavitiU ovom tekstu opisujemo neke dijete koje donose najbrže rezultate:

Mjesečeva dijeta – posti se na dan mladog mijeseca, što znači da taj dan u mjesecu ne jedete ništa 24h uz obavezno pijenje 2-4 litre vode ili čaja bez šećera. Ova dijeta se više koristi za pročiščavanje organizma nego za skidanje viška kilograma.

Atkinsonova dijeta – Temelj ove dijete je smanjen unos ugljikohidrata ograničenih na 20g, uz zabranu jedenja kruha, žitarica, voća, većine povrća i mliječnih proizvoda, idealna je za osobe proteinskog metabolizma.

UN dijeta ili dijeta 90 dana – Podjela namirnica po danima (proteinski dan, ugljikohidratni dan, itd.) okosnica je UN dijete; podjeljene kritike stvaraju dosta konfuzija; dok je jedni hvale, drugi joj predbacuju  da uzrokuje avitaminozu, deficit masnih kiselina i .sl

Kupus dijeta – kupus je osnovna namirnica ove dijete. Zdrava i laka priprema svakako su plus, ali  je potrebno paziti zbog manjka ostalih namirnica, a time i nedostatka ostalih nutrijenata potrebnih za normalno funkcioniranje organizma.

Dijeta po krvnim grupama – Proizašla iz evolucijskih pretpostavki razvoja naših predaka; svojstvena joj je podjela prehrambenih potreba ovisno o krvnoj grupi.

Možda će vas zanimati…