Francuska dijeta

Autor: altis

Jeste li se ikada zapitali zašto većina Francuskinja izgledaju tako vitko i elegantno bez obzira na njihovu dob s time da to izgleda kod njih tako jednostavno, kao bez imalo truda?

Odgovor na to pitanje mogao bi se kriti u njihovoj prehrani. Upravo o njihovom načinu o prehrane bestseller je napisao ugledni francuski liječnik dr Pierre Dukan tako da se ova dijeta pojavljuje pod nazivom Francuska dijeta ili Dukan dijeta.

Knjiga se odmah po izdavanju popela na vrh polica najprodavanijih knjiga, ne samo o dijetalnoj prehrani već uopće.
Mnoštvo svjetski poznatih glumaca, pjevača i manekena svoj odličan izgled duguj upravo ovoj dijetnoj prehrani!

francuska dijetaNjome su mršavile brojne poznate svjetske zvijezde poput Jennifer Lopez, Gisele Bundchen, Sharon Stone itd.

Ono što ih najviše privlači kod ove dijete jest što nije teška za držanje, mogu unositi svoje omiljene raznovrsne i zdrave namirnice u neograničenim količinama, a k tome mršaviti i izgledati sjajno!

Hrana koja se unosi je raznovrsna i kvalitetna i čitav koncept prehrane je napravljen da se održi dugi niz godina, a ne da postane popularan kod određene skupine ljudi i to na kratak rok.

Zato i ne čudi činjenica da je svijet naprosto poludio za ovom dijetom. Francuska dijeta se odlikuje time da započinje brzim i značajnim mršavljenjem te da se potom način života i prehrane svodi na održavanje izgubljene težine i balansiranje prehrane općenito.

Cilj je dugoročno i zdravo mršavljenje, a ne samo kratkotrajni i brzi rezultati. Vaš cilj je uistinu postignut ako nikada ne vratite izgubljenu težinu.

Francuska dijeta temelji se na četiri faze koje su sve povezane danima u kojima se ne jede ništa drugo osim proteina. Možda Vam to sada djeluje slično Mesnoj dijeti ili Atkinsu, ali je ova dijeta znatno drugačija. Ti proteinski dani su zapravo strateški bitni za dijetu, ali bi se tada svakako trebali odreći ulja i masti koji se javljaju npr kod Atkinsa.

Također je jako važno piti samo običnu negaziranu vodu u tim danima. Dr Dukan je došao do otkrića odličnih rezultata upravo tog proteinskog dijela kada ga je prijatelj zamolio da mu sastavi prehranu te da se pritom ne mora odreći mesa kao omiljene namirnice.

Obzirom da mu je prijatelj tada izgubio značajan višak kilograma, dr Dukan je došao do zapanjujućih rezultata. 35 godina je posvetio istraživanju prehrane kao i razvijanju i poboljšanju Dukan dijete.

Shvatio je da neprestalno brojanje kalorija kod unosa namirnica nema smisla jer da ljudima to ne odgovara i da brzo gube motivaciju. Samo najuporniji uspiju izdržati dijetu do kraja, ali ih većina odustane.

Zato je francuska dijeta predviđena da se provodi u četiri ciklusa od kojih svaki ima jednaku težinu. U prvim fazama radi se na redukciji dok se u posljednjim fazama nastoji pronaći modus u prehrani koji je dugoročno održiv.

Možda će vas zanimati…