Brzo mršavljenje

Autor: altis

Otkriti tajnu brzog mršavljenja san je svake osobe koju muče suvišni kilogrami, a dijete koje donose brze i vidljive rezultate teme su o kojima se posljednjih godina mnogo piše.

brzo mršavljenjeAko želite izgubiti kilograme i zadržati željenu težinu, svakako izbjegavajte izgladnjivanje i tzv. „instant dijete“. Ne samo da su štetne za Vaše zdravlje, nego ne donose nikakve rezultate i usporavaju metabolizam. Kilograme koje brzo izgubite, vjerovatno ćete vratiti u još bržem roku.

Mnogobrojne dijete garantiraju brz gubitak kilograma u kratkom vremenskom razdoblju ukoliko se strogo pridržavate zadanog plana prehrane. No, sve što Vam za brzo mršavljenje treba su dobra volja, upornost, tjelesna aktivnost i primjenjivanje jednostavnih savjeta. Obzirom da svatko ima drugačiji metabolizam, učinak dijete razlikuje se od osobe do osobe.

Najbolje je prvo „poslušati“ vlastito tijelo. Lagane i jednostavne dijete te umjereno vježbanje i preparati za mršavljenje mogu dati bolje i brže rezulate od neke drastične dijete. Važno je na početku postaviti realan cilj i krenuti s realističnim pristupom. Održavanje volje za postizanjem određenog cilja snažno utječe na gubitak težine.

Mi Vam donosimo 10 jednostavnih savjeta za brzo mršavljenje:

1. Pijte mnogo vode – preporučljivo je u organizam unijeti minimalno 2 litre vode dnevno. Dehidracija organizma dokazano usporava metabolizam, a osobe čiji je organizam dehidrirao često unose nepotrebne kalorije. Izbjegavajte slatke i gazirane sokove te alkohol. Možete piti i zeleni čaj koji ubrzava topljenje masti i izlučivanje toksina iz tijela.

2. Jedite 6 manjih obroka u danu – uzimanje manjih međuobroka spriječiti će veći unos hrane za ručkom ili večerom. Važno je pripaziti da međuobroci budu zdravi, stoga grickalice i slatkiši ne dolaze u obzir.

3. Jedite puno vlakana – vlaknasta hrana ubrzava probavljanje u crijevima i duže Vas drži sitima.

4. Izbjegavajte prženu hranu – ako već morate uzimati pržene namirnice, probajte s električnim roštiljem ili pecite na papiru za pečenje, bez masti.

5. Koristite začine – umjesto soli, koristite začine – najbolje prirodne, ne umjetno obrađene.

brzo mršavljenje6. Vježbajte – fizička aktivnost posebno je važna i pokušajte odvojiti bar 30 – 45 minuta dnevno za tjelesnu aktivnost (ples, vožnja biciklom, brzo hodanje, i sl.). Iskoristite mogućnost kretanja kada god možete (stepenice umjesto dizala i slično). Možete vježbati s malenim utezima.

Žene koje vježbaju s utezima od jednog do dva kilograma dva puta tjedno po sat vremena, izgube 15% više sala oko trbuha od onih koje ne vježbaju te umanje svoju tjelesnu težinu za 4%.

7. Smijte se više – dokazano je da smijeh ubrzava metabolizam i tako pomaže u mršavljenju. Smijeh je ključ za bolji i kvalitetniji život.

8. Izbjegavajte stres – pokušajte se baviti aktivnostima koje Vas čine sretnima i opuštenima. Stres usporava rad metabolizma i jedan je od glavnih uzročnika celulita.

9. Navečer jedite manje – ako večeru ne možete izostaviti, pojedite nešto lagano. Rad metabolizma navečer se usporava pa je poželjno da za večeru u organizam unesete manje kalorija.

10. Spavajte dovoljno – dobar san smanjuje apetit. Stručnjaci su otkrili kako oni koji noću spavaju manje, tijekom dana imaju povećan apetit, stoga nastojte noću odspavati najmanje 7 sati.

Možda će vas zanimati…