Top metode treninga sa osobnim trenerom!

Autor: altis

Osobni treneri centra Altis prilagođeni su svim osobama te uključuju top metode treninga. U Altisu imamo najnovije aparate, opremu i metode treninga kako bismo postigli najbolje moguće rezultate u što kraćem periodu vježbanja.

Trening se mijenja kako se tijelo nebi naviknulo na određeni podražaj. Nabrojati ćemo samo neke od metoda koje koristimo kod programa individualnih treninga sa osobnim trenerom.

KRUŽNI TRENING

Sastoji se u tome da se programira od 8 do 12 stanica za vježbanje pri čemu osoba na svakoj stanici vježba u zadanom vremenu.
Trening je odličan jer se radi bez prestanaka sa otporom pa se tako postiže da se uz djelovanje na tonus mišića, istovremeno djeluje i na redukciju masnog tkiva.

osobni trener zagrebIZOKINETIČKI TRENING

U Altisu raspolažemo sa izokinetičkom spravom na kojoj se mogu raditi tri osnovna pokreta koja djeluju na prsa, leđa i noge.
Izokinetika je vrhunska metoda treninga jer izokinetička sprava nema konstantno opterećenje kao ostale sprave.

Ona proizvodi otpor onoliki koliko vi upirete svojom silom. Na taj način ćete u jednom ponavljanju dizati 50 kg, u drugom 45, a u trećem 43 kg.

To je metoda treninga koja se pokazala izvrsnom u maksimalnom iscrpljivanju mišića.

TRENING SA GIRJAMA

Girje su utezi zvonastog oblika koje pružaju nebrojene mogućnosti u treningu. Prednosti treninga s kettlebell-ima su: podlaktice su više opterećene zbog načina i oblika drške, dodatno se uključuju stabilizatori zbog toga što se mora održavati kontrola, dobar utjecaj na poboljšanje koordinacije zbog kompleksnosti kretnja koje se izvode, mogućnost poboljšanja ekplozivne snage, te izdržljivosti, dobar transfer na sportsku izvedbu, zanimljivo za vježbače (pogotovo rekreativce).

FUNKCIONALNI TRENING U PRIRODI

Treninzi se provode na nasipu. Koriste se metode treninga iz atletike i kondicijske pripreme sportaša pa se radi na način da se vuku „saonice“ zatim „stepovi u ljestvama“.
Navedeni trening je zahtjevniji pa se provodi samo određenih osoba koje su postigle tazinu bolje fizičke pipremljenosti.

TABATA INTERVALNI TRENING

Ona se sastoji od 20 sekundi vježbanja i 10 sekundi pauze koje se izmjenjuju kroz 8 serija. Ova metoda vježbanja se može koristiti kod svih vježbi: bench pressa, sklekova, preskakanja vijače, skokova itd.

Kratke pauze i konstantno opterećenje (treba zadržavati otprilike isti broj ponavljanja u svakoj seriji) su odlične za gubljenje potkožnog masnog tkiva.

HIIT TRENING

Tipičan HIIT trening obuhvaća nasumičnu izmjenu intervala različitih intenziteta – izuzetno visokog (u trajanju od cca 30 sek) te srednjeg do niskog za čijeg se perioda tijelo aktivno odmara (u trajanju od cca 2 min).

Provodimo ga na ležećem biciklu ili orbitreku.

Ovdje nabrojane metode treninga su samo neke od onih koje koristimo. Ne provodimo sa svim osobama sve navedene metode već se one biraju u skadu sa trenutnim stanjem osobe.

Možda će vas zanimati…