Mjesečeva dijeta

Autor: altis

Mjesečeva dijeta danas je jedna od najpopularnijih dijeta jer obećava gubitak od 2 ili 3 kilograma u roku do 24 sata kroz gubitak tjelesne tekućine.

Dijeta se bazira na Mjesečevim mjenama te polazi od postavke da se porastom obujma mjeseca lakše povećava i obujam našega tijela, a suprotno tome – njegovim smanjenjem lakše gubimo kilograme.

mjesečeva dijetaDijeta se provodi kada je Mjesec pun i u tom periodu može se konzumirati samo  nezaslađena tekućina. Pije se 2-4 litre tekućine,  a to može biti voda,  nezaslađen čaj, voda u kojoj smo kuhali povrće (ali bez tog povrća; radije ga ostavite za dan nakon dijete) i slični napitci.

Za vrijeme provođenja dijete prednost se daje laganim i opuštajućim radnjama te umjerenoj tjelovježbi i dostatnom snu kako ne bi došlo do psihičkog ili fizičkog preopterećenja (obzirom da ne unosimo dostatno kalorija te se možemo osjećati malaksalo).

Dan nakon dijete sve nam se može činiti intenzivnog ili primamljujućeg okusa,  no treba se oduprijeti prejedanju jer može poništiti postignuti efekt.

Preporučuje se konzumiranje salata, pirjanog ili kuhanog povrća te juha i velikih količina voća. Od  proteina se može uzimati bijelo meso ili riba.

Ljudi koji imaju problema sa bubrezima, srcem ili dijabetesom nisu pogodna skupina za držanje ove dijete.

Ostali, ukoliko nemaju zdravstvenih poteškoća, mogli bi držati mjesečevu dijetu s time da se ne savjetuje njeno prečesto ponavljanje, posebice ne bez savjetovanja s Vašim doktorom.

Najbolje efekte postići ćete za vrijeme uštapa ili mlađaka jer za vrijeme mlađaka tijelo najbrže oslobađa toksine i salo, a za vrijeme uštapa najbolje prerađuje hranu i  iskorištava njezine sastojke.

Za vrijeme rasta Mjeseca lakše ćete se udebljati jer tijelo u tom periodu naglasak stavlja na jačanje i rast , a u vrijeme opadanja, tijelo se lakše riješava svega što smo konzumirali.

Možda će vas zanimati…