Pilates Reformer u Zagrebu sa razlogom POPULARAN! Pogledajte zašto!

Autor: altis

Pilates reformer je noviji način vježbanja u Zagrebu.

Djeluje istovremeno na bistriji um, te zdravije i lijepše tijelo.

Pilates Reformer spada u jednu od napopularnijih sprava uopće.

Zašto je to tako? Nastavite čitati kako biste saznali.

Pilates Reformer će ostaviti dojam kada ga vidite, a taj prvi dojam će se potvrditi jednom kada ga isprobate.

pilates reformer zagreb

Što je Pilates Reformer?

Izgleda kao manji krevet, ali se nikako ne odmarate na njemu – naprotiv.

Sprava ima pomični dio(podnicu) koji klizi horizontalno, te sajle koje omogućuju da povlačenjem rukama ili odgurivanjem nogama, podnica klizi.

Na donjem dijelu postoje opruge koje će uz težinu Vašeg tijela, pružati otpor koji se može prilagoditi Vašoj trenutnoj kondiciji.

Na Pilates Reformeru možete izvoditi preko 500 vježbi, pa je tako on pogodan različitim profilima ljudi.

Pogodan je za trudnice, sportaše te rehabilitaciju nakon ozljeda.

Zanimljiva povijest Pilates Reformera

Reformer je izum od izmitelja pilates vježbanja, Josepha Pilatesa.

pilates reformer zagrebJoseph Pilates je pred prvi svjetski rat živio u Engleskoj, pa je tako kao Njemac tijekom rata bio zatvoren u kamp, gdje je započeo iz prva razvijati vježbe na podu, koje danas poznajemo kao klasični pilates na prostirci.

Kasnije razvija vježbe koje je želio da posluže rehabilitaciji vojnika koji su ležali u krevetu.

Za navedene vježbe želio je po prvi puta uvesti i vanjsko opterećenje za rehabilitaciju vojnika.

U tim uvjetima koristio se onime što je bilo dostupno, poput opruga od kreveta i prstena bačvi za pivo.

Navedeni predmeti bili su prvi rekviziti, koji su nam danas poznati kao Reformer i pilates obruč.

Vjerovali ili ne, to je početak Pilatesa i Pilates Reformera.

Dvije najveće prednosti pilates reformera

Sada ćemo proći dvije najveće prednosti pilates reformera. Prva je sa ZDRAVSTVENOG ASPEKTA, a ta je da se u velikoj mjeri sastoji od ekscentrične kontrakcije.

Ovdje moramo biti malo stručniji iako Vam želimo prenijeti informaciju na što jednostavniji način.

Ekscentrična kontrakcija se dešava kada se mišići izdužuju, odnosno kada kontrolirano popuštamo otpor koji nam se pojavljuje.

Tijekom navedene kontrakcije, djelovanje na tetive i ligamente je najveće – pa je tako pilates reformer odličan za one koji žele poboljšati mišićno-tetivni sustav. Konkretno, smanjiti bolove u leđima, koljenima itd.

Druga prednost je ona ESTETSKOG TIPA. Naime, u gotovo svim pokretima imamo istezanje, pa tako dobivamo ljepše, izduženije mišiće.

Uz sve navedeno, treba napomenuti kako zbog pomične podloge, konstantno trebamo aktivirati dubinske mišiće trupa, pa će nam navedeno omogućiti kvalitetnu POSTURU TIJELA.

pilates reformer zagreb

Nema loše posture tijela pored Pilates Reformera

Upravo zato Pilates Refomer koriste svi, od sportaša pa sve do osoba koji se bave uredskim poslovima, odnosno puno sjede.

Reformer omogućava da se koncentriramo na dijelove tijela koji su deficitarni s obzirom na svakodnevnu profesiju, a ono najbitnije je da se kroz dinamičko vježbanje, kontinuirano pazi da je pravilna postura tijela.

Tako i tijekom vježbi koje su primjerice namjenjene tonusu nogu, zbog nestabilne  i klizajuće podloge, konstantno su prinuđeni raditi dubinski mišići trbuha i leđa.

Tako da možemo reći kako gotovo kroz cijeli trening radimo na poboljšanju posture tijela.

Zaista radi cijelo tijelo

Klasičan pilates je odličan ukoliko Vam je primaran cilj ojačati trbuh i leđa ili kako kažemo”core”.

Ipak, za one koji žele djelovati na noge ili gornji dio tijela – tu Reformer stupa na scenu.

Sa svojim ogromnim repertoarom vježbi za noge i gornji dio tijela, omogućiti će Vam da kroz SVAKI trening, osjetite SVAKI mišić na svom tijelu.

Jer u svakoj vježbi za noge ili gornji dio tijela, a kroz stabilizaciju radi i trbuh, te leđa.

Vretenasti mišići = Pilates Reformer

Kako smo već naveli, vježbanje na Piltaes Reformeru omogućava formiranje gracioznijih, dužih mišića.

Razlog tome je što je u velikom broju vježbi konstantno prisutno istezanje.

pilates reformer zagrebUz navedeno, opruge su te koje će djelovati na vježbanje tako da će biti izrazito prisutna ekscentrična kontrakcija-vrsta kontrakcije u kojoj se mišić isteže.

Kod standardnih fitness programa, većinom je naglašena samo koncentrična kontrakcija-gdje se mišić skraćuje.

Tako će Pilates Reformer omogućiti dobivanje dužih, vretenastijih mišića.

Pilates Reformer – za duh i tijelo

Kako je Pilates Reformersprava koja će od Vas tražiti 100 % koncentraciju tijekom cijelog vježbanja(dijelom zbog nestabilne, klizajuće podloge), i fokus na mišiće koji rade, omogućiti će Vam svojevrsno opuštanje.

Tako će Vaš fokus biti preusmjeren od svakodnevnih poslovnih i osobnih briga u fokusirano vježbanje.

Pilates Reformer je jedna od rijetkih vrsta vježbanja koje objedinjuje opuštanje psihe i jačanje tijela.

Poznati na Pilates Reformeru

Brojne poznate osobe prepoznali su dobrobiti Pilates Reformera.

Naročito se navedeno odnosi na ženski spol, jer je poznato kako je estradnim zvijezdama potrebna graciozna figura, koju upravo Reformer može ponuditi.

Brojni svjetski magazini neprestano hvale Reformer, u kojima se često Reformer hvali kao najpopularnija sprava trenutno.

pilates reformer zagreb

 

Madonna je među prvima počela trenirati na Reformeru. I danas ona svoje tijelo održava kombinacijom različitih treninga.

Za njezine super definirane ruke u 60-im godinama, između ostalog je zaslužan Reformer.

Pilates Reformer u Zagrebu

Kako smo neveli Reformer postaje jedna od najpopularnijih sprava u Zagrebu. Tako je sve više nalazimo u Zagrebu.

U Zagrebu se navedeno vježbanje počelo koristiti još prije 10-ak godina u samo par specijaliziranih fitness studio, ali kako su Zagrepčani prepoznavali kvalitetu takvog vježbanja, ponuda se proširila.

Cijene vježbanja na Pilates Reformeru u Zagrebu

Cijene vježbanja na pilates Reformeru u Zagrebu su između 140 i 200 kuna. U Altis centru nudimo vježbanje na Reformeru po cijeni od 150 kuna po treningu.

Cijene koje smo naveli su kada se treninzi provode “1” na “1”, a obzirom da je vježbanje na Reformeru zahtjevno, te da se zbog klizajuće površine mora konstantno paziti na posturu tijela, tu je velika važnost da je trener prisutan i 100 % koncentriran.

Zaključak

Pilates Reformer je sa razlogom postao iznimno popularna sprava i smatramo kako će tako i ostati. Pilates Reformer nije jedna od onih vrsta vježbanja koje dođu jednu sezonu, pa već iduće godine tu vrstu vježbanja zamjeni nešto novo.

Reformer je ozbiljna sprava, koja zbog svog širokog utjecaja na zdravlje i izgled, s razlogom postaje iznimno popularna.

Naš savjet je da svakako isprobate jedan trening na Reformeru, jer tako ćete se najbolje uvjeriti u njene dobrobiti.

7 VAŠIH NAJČEŠĆIH PITANJA O PILATES REFORMERU

1. Tko sve može vježbati na Pilates Reformeru?

Pilates Reformer je namjenjen svima. Muškarcima i ženama, sportašima i rekreativcima, te u estetske ili rehabilitacijske svrhe.

Za žene smo već naveli brojne dobrobiti, poput vretenastih mišića i jačanja trbušne regije koja je pogotovo oslabljena ženama koje su rodile.

Muškarci mogu postići zadivljujuću definiciju na Reformeru. Opet se vraćamo na ekscentričnu kontrakciju koja je dominantna na Reformeru. Ona najviše troši energiju, pa će kao takva djelovati na izrazito definiranje mišića.

Uz navedeno, muškarcima je često trbuh najkritičnija regija, a trubuh je konstantno aktivan zbog klizajuće pologe –  i potrebe da se mišićima truba zadrži stabilnost.

Sportaši imaju posebne dobrobiti Reformera, jer je  Reformer jedna od rijetkih metoda vježbanja, u kojima je objedinjena stabilnost i mobilnost zglobova. Tako će Reformer biti odličan za prevecijski trening.

Njegove prednosti su prepoznali brojni sportaši. Neki od njih su  Tiger Woods, James LeBrone, Serena Williams i Ronaldinho.

2. Koje sve vježbe postoje na Pilates Reformeru?

Postoji preko 500 vježbi koje se mogu izvoditi na Reformeru. Nema mišića koji nije moguće aktivirati kroz vježbu na Reformeru. Donosimo sliku kroz koju ćete vidjeti nekoliko vježbi na Reformeru.

pilates reformer zagreb

3. Koliko je teško naučiti vježbati na Pilates Reformeru?

Vježbanje na Pilates Reformeru može naučiti svatko, samo je stvar da imate strpljenja i volje. Naravno, i dobrog trenera. uz trenera će usvajanje pokreta glatko i uživati ćete u svakom treningu.

Pokret na Reformeru je kompleksan, pa će tako od Vas tražiti jaku usredotočenost. Ali to je i cilj, da tijekom treninga razmišljate isključivo o pokretu, pa se tako misli očiste nakon radnog dana.

4. Koliko se kalorija može izgubiti vježbanjem na Pilates Reformeru?

Točan gubitak kilograma ovisi o težini osobe, te o predznanju koje ima vezano za tehniku vježbanja.

Preciznije…

Početnik koji ima 75 kilograma, može izgubiti 250 kalorija u sat vremena, dok napredniji vježbač iste težine tijela u istom vremenu, može izgubiti 450 kalorija. Dakle, velika razlika.

Tako po potrošnji kalorija, Reformer možemo svrstati između hodanja i trčanja.

Ipak, kako smo rekli Reformer nudi puno više od samog gubitka kilograma kilograma. U Reformeru radi cijelo tijelo, i to na klizajućoj površini što će fantastično oblikovati i učvrstiti Vaše tijelo.

5.  Razlike između Pilatesa na prostirci i Pilates Reformera

Pilates na prostirci koristi za otpor vlastito tijelo, pri čemu će se u najvećoj mjeri aktivirati mišići od kuka do ramena – s naglaskom na trbuh.

Reformer koristi sve navedene vježbe kao kod Pilatesa na prostirci, ali još dodatno uključuje mišiće poput nogu ili ruku.

Tradicionalno vježbanje Pilatesa na prostirci, saastoji se od oko 100 vježbi, dok Reformer ima preko 500. Tako je izvjesnije da će Vam Reformer biti zanimljiviji za vježbanje.

Uz navedeno, Refomer ima otpor u sajlama i oprugama, što ga čini spravom za sve osobe, bez obzira jeste li početnik ili napredni vježbač.

S obzirom da postoji opterećenje na Reformeru, samim time ćete imati brže rezultate na tijelu.

6. Kako utječe Reformer na uklanjanje celulita?

Ukoliko ste ljubitelj Pillatesa, a želite ukloniti celulit Pilates Reformer je odličan odabir.

On definitivno može doprinjeti Vašem cilju iz razloga što sam Pilates ne uključuje znatno donji dio tijela odnosno noge.

Istovremeno, Reformer znatno djeluje na noge. Samim time daje dobar rezultat za tonus mišića i uklanjanje celulita.

Naravno da će biti poželjno kombinirati aerobni trening kao što je primjerice vožnja na biciklu, brzo hodanje ili trčanje sa Reformerom za potpune rezultate.

Uz jaku aktivaciju nogu kod Reformera, dobiti ćete odličan hormonalni odgovor na trening, što je jako tako značajno za uspješno uklanjanje celulita.

 

Možda će vas zanimati…