Novosti

Stručni članci

Ječam

Ječam je ukusna i ugodna žitarica, starinska glavna hrana. Većini e ljudi poznat kao prekrupa od ječma, popularan dodatak juhama. Ipak, preporučujem ječam u ljusci. To je ječam u svojem izvornom i najhranjivijem stanju, bogat vlaknima, lignanom, antioksidansima, kao i...

read more
Cijela istina o integralnim žitaricama

Često se naveliko priča o zdravstvenoj dobrobiti integralnih žitarica. Nažalost, mnogi od takozvanih integralnih proizvoda nisu ništa bolji od svojih rafiniranih rođaka. Uzmimo za primjer kruh. Vrlo mali broj vrsta kruha spada u istinske primjere integralne hrane. Da...

read more
Grah i leća u svojoj punini

U ovaj naslov sam dodao izraz „punina" jer govorimo 0 nečemu punom energije i poleta, kao što ćete se i osjećati kada ovo ukusno povrće uključite u prehranu. Grah i leća postoje u cijelom mnoštvu varijanti, oblika, veličina i boja. Lijepo je vidjeti da danas čak i...

read more
Orašasto voće i sjemenke

Orašasto voće i sjemenke koje jedete trebali bi biti organski, nesoljeni i neprženi. Kupujte ih u manjim količinama i čuvajte u hladnjaku ili zamrzivaču. Mljeveni orasi, lješnjaci, bademi ili sjemenke odlična su i hranjiva alternativa krušnim mrvicama kod pohanja...

read more
Sir – sve što ste željeli znati!

Sir je izvrsna namirnica u kojoj se već stoljećima uživa diljem svijeta. Dobra vij est za one koji ne podnose laktozu jest da velika većina sireva sadrži samo malo laktoze, ili e pak uopće ne sadrži. Mliječni se šećer razgrađuje tijekom fermentacije i zrenja sira,...

read more
Održavanje tjelesne težine u pretilih osoba

Istraživanja mehanizama odgovornih za porast tjelesne težine, suprotno onima koji su odgovorni za njezin gubitak, nisu toliko brojna. Među mogućim fiziološkim mehanizmima, smanjena energetska potreba koja prati gubitak težine (Pasman, Saris i Westerterp-Plantenga,...

read more

Povežite se s nama

Ostanimo u kontaktu. Pratite nas na društvenim mrežama i slobodno pitajte sve što Vas zanima.