Izbjegavajte umjetna sladila bilo koje vrste. Slatkiši koje navodimo u nastavku omogućit će vam da uživate u slatko pritom ne ugrožavate zdravlje. Najbolji odabir slatkiša Stevija je prirodno slatka biljka koja raste u VParagvaju, a u svojen neprerađenom obliku 3o...
Novosti
Stručni članci
Tekuće zlato – voda!
Voda je piće koje se najviše koristi na svijetu, a većina se stručnjaka slaže da je osam čaša dnevno minimalan unos vode. Čaj je drugi na ljestvici najpopularnijih pića, a dobra je vijest da je uglavnom prepun antioksidansa i da ga se može piti uz vodu, ili čak...
Bilje i začini – utjecaj na zdravlje!
Uz voće i povrće (uključujući i grah i mahunarke), bilje i začini ključni su igrači u timu dodataka i namirnica protiv ZPG ( ZAVRŠNI PROIZVODI GLIKOLIZACIJE )-a, dijelom zahvaljujući i njihovom protuupalnom djelovanju. To je uistinu izuzetno važno jer je ZPG ( ZAVRŠNI...
Heljda
U Japanu i Koreji heljda se uzgaja već barem IOOO godina. U Japanu se heljda jede u obliku tzv. soba rezanaca. Iako smo heljdu svrstali u integralne žitarice, to je zapravo sjemenka povezana s biljnom obitelji rabarbara. U Americi se heljda najčešće povezuje s...
Kvinoja
Organska kvinoja (Chenopodium quinoa Wild) drevna je prehrambena žitarica izvrsnoga okusa ivrhunskih prehrambenih vrijednosti. Za razliku od drugih žitarica, prednost joj je vrlo brz proces pripreme. Već gotovo 3 desetljeća kompanija Eden Organics surađuje s udrugom...
Ječam
Ječam je ukusna i ugodna žitarica, starinska glavna hrana. Većini e ljudi poznat kao prekrupa od ječma, popularan dodatak juhama. Ipak, preporučujem ječam u ljusci. To je ječam u svojem izvornom i najhranjivijem stanju, bogat vlaknima, lignanom, antioksidansima, kao i...
Povežite se s nama
Ostanimo u kontaktu. Pratite nas na društvenim mrežama i slobodno pitajte sve što Vas zanima.