Novosti

Stručni članci

Najzdraviji način pripreme hrane

Kako postupati: - Uključite tekućine u svoja jela, lagano kuhajte na pari, pirjajte ili kuhajte u marinadi. - Namirnice bogate bjelančevinama (ribu, piletinu, tofu) prije prženja izrežite na manje dijelove kako bi se vrij eme pripreme skratilo. ~ Hranu bogatu...

read more
Zdrave masti i ulja

ULJA: Organsko ekstra djevičansko maslinovo ulje Laneno ulje Ulje od grožđanih koštica Ulje od australskog oraha Avokado Kokos Masline Orašasti plodovi i sjemenke ZAČINI: Salsa, umak od rajčice (bez dodanih sladila) Kečap s voćnim sladilom (npr. Westbrae) Nezaslađeni...

read more
Zdravi odabir slatkiša

Izbjegavajte umjetna sladila bilo koje vrste. Slatkiši koje navodimo u nastavku omogućit će vam da uživate u slatko pritom ne ugrožavate zdravlje. Najbolji odabir slatkiša Stevija je prirodno slatka biljka koja raste u VParagvaju, a u svojen neprerađenom obliku 3o...

read more
Tekuće zlato – voda!

Voda je piće koje se najviše koristi na svijetu, a većina se stručnjaka slaže da je osam čaša dnevno minimalan unos vode. Čaj je drugi na ljestvici najpopularnijih pića, a dobra je vijest da je uglavnom prepun antioksidansa i da ga se može piti uz vodu, ili čak...

read more
Bilje i začini – utjecaj na zdravlje!

Uz voće i povrće (uključujući i grah i mahunarke), bilje i začini ključni su igrači u timu dodataka i namirnica protiv ZPG ( ZAVRŠNI PROIZVODI GLIKOLIZACIJE )-a, dijelom zahvaljujući i njihovom protuupalnom djelovanju. To je uistinu izuzetno važno jer je ZPG ( ZAVRŠNI...

read more
Heljda

U Japanu i Koreji heljda se uzgaja već barem IOOO godina. U Japanu se heljda jede u obliku tzv. soba rezanaca. Iako smo heljdu svrstali u integralne žitarice, to je zapravo sjemenka povezana s biljnom obitelji rabarbara. U Americi se heljda najčešće povezuje s...

read more

Povežite se s nama

Ostanimo u kontaktu. Pratite nas na društvenim mrežama i slobodno pitajte sve što Vas zanima.