Učestalo svjedočimo slučajevima koji se, nakon inicijalnog velikog gubitka kilograma, vrlo brzo vrate na prvobitnu kilažu. Naravno da to djeluje destimulirajuće i vrlo loše na Vas i Vaše tijelo. To se prvenstveno događa onima koji izgube po 30-ak, 40-ak ili čak 50-ak...
Novosti
Stručni članci
Sokovi i zdravlje
Najveći izvor visokoglikemijskih ugljikohidrata su tekući gazirani napitci koji se osobito ljeti troše u golemim količinama. Iako nije u pitanju šećer (saharoza) već maltoza i glukoza iz kukuruznog sirupa imaju GI oko 100 i koji se koriste kao zaslađivači u napitcima....
Čokolada i debljanje
Ako volite čokoladu, uživajte u njoj, ali bez pretjerivanja. Kada bih na ovome mjestu ustvrdio kako je smijete jesti uz svaki obrok, vi biste moju metodu proglasili proturječnom. Naime, koliko god bila ukusna, čokolada je ipak ugljikohidrat-lipid. Srećom, ona sadrži...
Dijetni recepti
I tako, s vremenom ste se udebljali i sada morate pronaći način kako da se riješite suvišnih kilograma. Budući da razuman čovjek uvijek teži razumijevanju uzroka zbivanja oko sebe, najprije ću vam izložiti određene stručne značajke moje metode. Njezina je temeljna...
Uzroci debljine?
Kako smo rastumačili u prethodnom članku, razlika između unesenih kalorija, s jedne, i iskorištenih kalorija, s druge strane, ne nudi objašnjenje povećanja tjelesne težine. Drugim riječima, teorija o kalorijama ne objašnjava nam kako nastaju tjelesne zalihe masti....
Dijeta za održavanje težine
Stigli smo do faze u kojoj će vaša prehrana poprimiti ustaljen i ravnomjeran tijek. Slikovito rečeno, kroz svoje ćete obroke odsada »krstariti«. Dosada ste se upoznali s temeljnim načelima moje metode i s pristupom kojim se rukovodimo razvijajući nove prehrambene...
Povežite se s nama
Ostanimo u kontaktu. Pratite nas na društvenim mrežama i slobodno pitajte sve što Vas zanima.