Novosti

Stručni članci

Zašto se debljamo i kako nabrže smršaviti?

Kao i u većine vaših vršnjaka, u dvadeset petoj godini vaša je težina bila manje-više idealna. Nakon toga, malo-pomalo, a da toga niste ni bili svjesni, ona se povećavala. Očevidno, uvijek su posrijedi slični razlozi: promjena načina života i promjena prehrambenih...

read more
Jo jo efekat mršavljenja

Učestalo svjedočimo slučajevima koji se, nakon inicijalnog velikog gubitka kilograma, vrlo brzo vrate na prvobitnu kilažu. Naravno da to djeluje destimulirajuće i vrlo loše na Vas i Vaše tijelo. To se prvenstveno događa onima koji izgube po 30-ak, 40-ak ili čak 50-ak...

read more
Sokovi i zdravlje

Najveći izvor visokoglikemijskih ugljikohidrata su tekući gazirani napitci koji se osobito ljeti troše u golemim količinama. Iako nije u pitanju šećer (saharoza) već maltoza i glukoza iz kukuruznog sirupa imaju GI oko 100 i koji se koriste kao zaslađivači u napitcima....

read more
Čokolada i debljanje

Ako volite čokoladu, uživajte u njoj, ali bez pretjerivanja. Kada bih na ovome mjestu ustvrdio kako je smijete jesti uz svaki obrok, vi biste moju metodu proglasili proturječnom. Naime, koliko god bila ukusna, čokolada je ipak ugljikohidrat-lipid. Srećom, ona sadrži...

read more
Dijetni recepti

I tako, s vremenom ste se udebljali i sada morate pronaći način kako da se riješite suvišnih kilograma. Budući da razuman čovjek uvijek teži razumijevanju uzroka zbivanja oko sebe, najprije ću vam izložiti određene stručne značajke moje metode. Njezina je temeljna...

read more

Povežite se s nama

Ostanimo u kontaktu. Pratite nas na društvenim mrežama i slobodno pitajte sve što Vas zanima.