Novosti

Stručni članci

Jo jo efekat mršavljenja

Učestalo svjedočimo slučajevima koji se, nakon inicijalnog velikog gubitka kilograma, vrlo brzo vrate na prvobitnu kilažu. Naravno da to djeluje destimulirajuće i vrlo loše na Vas i Vaše tijelo. To se prvenstveno događa onima koji izgube po 30-ak, 40-ak ili čak 50-ak...

read more
Sokovi i zdravlje

Najveći izvor visokoglikemijskih ugljikohidrata su tekući gazirani napitci koji se osobito ljeti troše u golemim količinama. Iako nije u pitanju šećer (saharoza) već maltoza i glukoza iz kukuruznog sirupa imaju GI oko 100 i koji se koriste kao zaslađivači u napitcima....

read more
Čokolada i debljanje

Ako volite čokoladu, uživajte u njoj, ali bez pretjerivanja. Kada bih na ovome mjestu ustvrdio kako je smijete jesti uz svaki obrok, vi biste moju metodu proglasili proturječnom. Naime, koliko god bila ukusna, čokolada je ipak ugljikohidrat-lipid. Srećom, ona sadrži...

read more
Dijetni recepti

I tako, s vremenom ste se udebljali i sada morate pronaći način kako da se riješite suvišnih kilograma. Budući da razuman čovjek uvijek teži razumijevanju uzroka zbivanja oko sebe, najprije ću vam izložiti određene stručne značajke moje metode. Njezina je temeljna...

read more
Uzroci debljine?

Kako smo rastumačili u prethodnom članku, razlika između unesenih kalorija, s jedne, i iskorištenih kalorija, s druge strane, ne nudi objašnjenje povećanja tjelesne težine. Drugim riječima, teorija o kalorijama ne objašnjava nam kako nastaju tjelesne zalihe masti....

read more
Dijeta za održavanje težine

Stigli smo do faze u kojoj će vaša prehrana poprimiti ustaljen i ravnomjeran tijek. Slikovito rečeno, kroz svoje ćete obroke odsada »krstariti«. Dosada ste se upoznali s temeljnim načelima moje metode i s pristupom kojim se rukovodimo razvijajući nove prehrambene...

read more

Povežite se s nama

Ostanimo u kontaktu. Pratite nas na društvenim mrežama i slobodno pitajte sve što Vas zanima.